کار خیر ساده ترین راه برای مقابله با استرس و حفظ آرامش است .
طبق تحقیقی که در مجله journal Clinical Psychological Science منتشر شد، افرادی که در طول روز بیشتر از دیگران رفتارهای محبت آمیز دارند، به لحاظ عاطفی کمتر تحت تاثیر فشارهای عصبی ناشی از کار قرار می گیرند.
"امیلی انسل" روانشناس دانشگاه یل گفت: یافته های این مطالعه نشان می دهد که با حتی کارهای کوچکی که برای دیگران انجام دهیم، در روزهای پر استرس احساس ناخشنودی نخواهیم کرد.
کار خیر روند پیری مغز را کاهش می دهد .
68 درصد از داوطلبانی که در یک نظر سنجی در سال 2010 شرکت کردند، به درستی اعتقاد داشتند که احساس سلامت آنها ناشی از حس نوع دوستی است.
نشریه بولتن روانشناسی با آنالیز نتایج 73 مطالعه در باره مزایای داوطلب کار خیر بودن، از ارتباط میان اقدامات و رفتارهای خیرخواهانه با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و علائم افسردگی خبر داد.
کمک مالی خیرخواهانه، لذتبخش است
براساس مطالعه ای در مجله ساینس، افراد با مبادرت به کمک نقدی به مراکز خیریه، فعالیت عصبی در ناحیه ای از مغز را تجربه کردند که احساس لذت و نشاط قابل توجه را موجب می شود.
نیکی کردن به دیگران سلامت قلب را افزایش می دهد.
یک مطالعه در انجمن پزشکی آمریکا نشان داد در افرادی که داوطلبانه به مدت 10 هفته در یک فعالیت خیرخواهانه کوچک شرکت کردند، میزان التهاب و کلسترول خون کاهش یافت. اما شرکت کنندگانی که فعالیت های نوع دوستانه آنها گسترده تر بود، کاهش قابل توجه علائم بیولوژیکی بیماری قلبی در آنها مشاهده شد.
نوع دوستی سبب کاهش درد جسمی می شود.
نتایج یک تحقیق در نشریه ساینس نشان می دهد که اگر دویدن مسافت طولانی به شما آسیب می زند، کمک کردن به دیگران بعد از مسابقه باعث بهبود حال شما می شود. بر این اساس، بیمارانی که درد مزمن داشتند و به عنوان مشاور همکار آموزش دیده بودند، متوجه شدند که پس از کمک به حل مسایل دیگران، درد کمتری دارند.
1- نظارت درونی (خودکنترلی دینی): بالاترین بازدارنده از مشاهده هرزه نگاری ها و سایت های مستهجن، تقویت دینداری و تقوا است. و شارژ مستمر تقوا و غفلت شکنی است. تقوا بازدارنده درونی است که وقتی که دیگران حاضر نیستند نیز خوب عمل می کند. بازدارنده های بیرونی تا وقتی که آن بازدارنده حضور دارد عمل می کند و در خلوت کاری از آن بر نمی آید.
2- کشتی خانواده: خانواده مانند کشتی است، رفتار غیراخلاقی یکی از اعضا مانند سوراخ کردن کشتی است، یعنی کسی نمی تواند بگوید که من کار خودم را انجام می دهم و کاری به دیگری ندارم. وقتی در کشتی خانواده سوراخ ایجاد شود، همه غرق خواهند شد.
3- اثر تخریبی قوی: ویروس رفتارغیراخلاقی در فضای مجازی، سبب سرایت به همه رفتارهای فرد و همه اعضای خانواده و جامعه در فضای سایبری و واقعی می شود.
4- همسرتان را تأیید نکنید: برخی از خانم ها با تأیید مستقیم (تصور این که مشاهده آنها سبب تقویت روابط زناشویی و محبت همسر به او میشود و..) و غیرمستقیم (همراهی کردن، به شوخی گرفتن و..) خود سبب تقویت شوهر برای مشاهده تصاویر و فیلم های مستهجن هستند، بنابراین به سهم خود در این کارغیراخلاقی شریک هستند و در واقع کمک به روشن شدن آتشی است که دودش به چشم خودشان می رود.
5- نظارت بیرونی: رایانه خود را در معرض دید قرار دهید و زمینه خلوت را به طور غیرمستقیم بر استفاده از سایت های مستهجن ببندید. برای فرزندان از فیلترینگ خانوادگی استفاده کنید.
6- تحلیل سود و زیان: براساس تحقیقات علمی و تجارب مشاورهای، مشاهده سایت های مستهجن لذت کوتاه مدتی است که انسان را از لذت های بلند مدت مانند رضایت زناشویی، طلاق عاطفی، سلامت جنسی فرزندان و همسر و از همه بالاتر رضایت خداوند تبارک و تعالی باز می دارد.
7- هم یاری در تقوا و ناهم یاری در گناه: قرآن میفرماید در کارهای نیک و خویشتن داری و تقوا همدیگر را یاری کنید و در گناه و تجاوز از حدود الهی مشوق و یاور هم نباشید. با روابط نامشروع سهمی در خطا و انحراف اخلاقی مستمر فردی که با او ارتباط داریم خواهیم داشت. بنابراین بار خود را سنگین نکنیم. از سویی دیگر هم قانون طبیعت و شرع این است که اگر نسبت به ناموس دیگران عفاف نورزیم، زمینه تجاوز به ناموس ما فراهم می آید. امام صادق (سلام الله علیه) فرمود: عِفُّوا عَنْ نِساءِ النّاسِ تَعِفَّ نِساؤُکُمْ؛ نسبت به زنان مردم پاکدامن باشید، تا زنانتان پاکدامن باشند.[1]شاید یکی از علل آن این باشد که برخی از زنانی که ایمان قوی ندارند و ممکن است بخواهند با خیانت به شوهران خود مقابله به مثل کنند و از آنها انتقام بگیرند. از سویی دیگر مرد نیز با تجاوز به ناموس دیگران غیرت و غیرزدایی از بیگانگان از همسر سست می شود و با کمبود عاطفی و جنسی، زمینه ساز انحراف ناموسش می شود.
9- نعمت دین داری: برخی از مردم، افراد دین دار را متحجر و خشک مقدس میدانند، ولی براساس تجارب مشاوره های خانواده های زیادی که در فضای مجازی آسیب دیده اند عامل اصلی را ضعف دین و اخلاق می دانند. با مطالعه کتب دینی و اخلاقی، ارتباط با کارشناسان مذهبی برای رفع شبهات و یافتن پاسخ سؤالات، شرکت در مجالس پند و موعظه، زیارت قبور و ائمه، معاشرت با افراد معنوی، اجتناب از خانواده ها و دوستان بی قید، توجه به نماز اول وقت و...دین داری را در خود و خانواده تقویت کنیم.
10- حل عقلانه مشکلات زناشویی: همسران در اختلاف زناشویی به جای گریز از هم هرچه سریع تر باید با هم آشتی کنند، همدیگر را ببخشند و اگر مشکل ریشه دار است از افراد باتجربه فامیل یا مشاوران کمک بگیرند. دوری از هم دیگر مانند دوری گوسفند از گله است که به احتمال زیاد گرفتار گرگ می شود، تجارب مشاوره حاکی از این است که استمرار اختلافات و پس زدن همدیگر ممکن است همسران یا یکی از آنها را گرفتار گرگان فضای مجازی کنند.
11- حمایت از افراد سست اراده: اراده افراد گرفتار اعتیاد به امور پورنوگرافی یا وابستگی عاطفی به جنس مخالف سست شده است. این افراد مانند کسی هستند که پایشان شکسته است و نمی تواند بدون واکر یا ویلچر راه بروند. افراد معتاد چون پای ارادة آنها شکسته است باید مدتی زیر نظر روان پزشک و روان شناس بالینی باشند تا ارادة آنها به تدریج قوی شود. اگر از متخصصان مذکور کمک نگیرید هر بار توبه می کنند و توبه خود را به خاطر اعتیاد و وسواس شان در مشاهده مطالب سکس یا ارتباط با جنس مخالف می شکنند و این امر سبب افت شدید احساس ارزش مندی و اعتماد به نفس و قدرت اراده و نفرت از خودشان می شود. گاهی اضطراب ها و افسردگی ها عامل اصلی گرایش به پورنوگرافی است که باید با کمک گرفتن از متخصص روان درمانگر و روان پزشک اختلالات ذهنی را درمانی کنیم تا اراده آن بیماران هم تقویت شود.
12- جدی گرفتن ارجاع دادن: کارشناسان مذهبی و روانشناسی که در فضای مجازی فعالیت می کنند، باید افراد معتاد به سکس و وابسته به جنس مخالف را به مشاوره های حضوری «ارجاع» دهند. البته آنها می توانند با سایکواجوکیشن( آموزش مسائل روانشناختی) سبب تقویت انگیزه آنها برای ترک و رجوع به متخصص و پذیرش درمان و دارو درمانی شوند. پرداختن به روان درمان در فضای مجازی یا تلفنی، به دلیل محدودیت های شان کاری غیراصولی و غیرحرفه ای و غیراخلاقی است، چون سبب مزمن شدن مشکل و بالارفتن هزینه ها و ناامیدی در درمان می شود. از سویی دیگر، دارودرمانی جزء درمان معتادان است که در فضای مجازی این امر به خوبی قابل پیگیری و نظارت نیست.[2] برخی از کاربران که نیاز به رجوع حضوری دارند با التماس غیر منطقی به کارشناس می گویند ما دوست نداریم به شکل حضوری نزد متخصص برویم و شما همین جا به ما کمک کنید این افراد از کارشناس می خواهند که وارد کاری غیرحرفه ای شوند. این کارشان مانند این است که از پزشک قلب بخواهند تلفنی یا اینترنتی بیماری اکو و تست ورزشی بگیرد آنژیو کند و بالن بزند و یا عمل جراحی کند.
13- سایت گرداب: این سایت به عنوان سامانه اطلاع رسانی مرکز بررسیهای جرایم سازمان یافته نام برده میشود. فقط باشروع کار این مرکز در اقدامی بیش از 90 سایت مستهجن فارسی زبان منهدم کرد. دهها نفر نیز در این راستا دستگیر شدند و مورد بازجویی قرار گرفت. وجود مرکز بررسیهای فقط محدود به برخورد با سایتها مستهجن نبود بلکه اقدامات این مرکز تاثیر گذار کشور به حوزههای سیاسی و امنیتی، حوادث پس انتخابات، جنگ نرم، اقدامات منافقین و... نیز تسری پیدا کرد.شبکههای انحرافی زیادی چون مضلین»«مرصاد»«دارکوب» متلاشی شدند.
براساس مستندات به دست آمده و اقرارهای صریح متهمان این پرونده، این شبکهها قصد داشتهاند تا از طریق تولید و تدوین فیلمهای سوزاندن قرآن مجید، متون و عکسها و فیلمهای حاوی اهانت به ساحت پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) و ائمة اطهار (علیهمالسلام) و شخصیتهای مذهبی و انقلابی، زمینه فروپاشی مقدسات و اخلاق عمومی را فراهم آورند. همچنین اینان با هدف قراردادن کیان مقدس خانواده و فرهنگ حیا و عفت ایرانی، اقدام به ترویج افکار و عقاید ضداخلاقی نظیر همجنسبازی، زنای با محارم و موارد دیگر که قابلیت طرح در افکار عمومی را ندارد، مینمودهاند. خرید و فروش کودکان به منظور بهرهبرداری جنسی از دیگر اقدامات این شبکههای ضدانسانی بوده است. بر اساس اسناد موجود، این افراد در چارچوب طرحهایی از پیشبرنامهریزی شده و به منظور تحقق ناتوی فرهنگی، قصد از بین بردن اعتقادات و باورهای مخاطبان و تحریک آنان برای ارتکاب اعمال قبیح و نامشروع در مهم ترین رکن نظام اجتماعی یعنی خانواده را داشتند.
گردانندگان این سایتهای مستهجن و پورنوگرافی که بعضاً در خارج از کشور اقامت داشتهاند، از طریق نصب دوربینهایی در حریمهای خصوصی بعضی خانوادهها و یا برخی اماکن عمومی و یا از طریق ربودن یا اغفال دختران و زنان و تجاوز به عنف، مبادرت به ضبط تصاویر آنها و توزیع گسترده در شبکه اینترنت مینمودند. به استناد اعترافات تعدادی از افراد دستگیر شده، به ازای ارتکاب هر فقره از جرایم مذکور، حمایتهای مالی قابل توجهی از سوی مدیران اصلی این شبکهها در خارج از کشور در اختیار عوامل آنها در داخل قرار میگرفته است.
کتاب صدهزاران دام و دانه است ای خدا
کلمات کلیدی: نظارت درونی، نظارت بیرونی، فیلترینگ خانوادگی، سایت های مستهجن، فضای مجازی، تقو
- خبر ندارند که از آنها هم قَدَرتر بودند که می گفتند ما در دام اعتیاد به پورنو نمی افتیم و تفننی می بینیم ولی تا خرخره در این مرداب فرو رفتند. این داستان یادآور اعتیاد به انواع مخدر سنتی و صنعتی است. · توجه ندارند که این آثار پورنوگرافی تجاری هستند و بخشی از صنعت فیلم سازی. درآمد حاصل از پورنوگرافی 97میلیارد دلار برآورد می شود.
- نمی دانند که این فیلم ها با واقعیت فیزیولوژیک و نیازهای جنسی زوجین کیلومترها فاصله دارد.
- نمی دانند که این فیلم ها صرفا به خاطر رقابت شرکت های تجاری و بدون محدودیت ساخته می شوند نه به حریم اخلاقی توجه می شود و نه به واقعیات و محدودیت های علمی.
- توجه ندارند که آثار پورنوگرافی با آموزش های جنسی علمی متفاوت است و این آثار انحرافات و اختلالات جنسی را درمان که نمی کند هیچ آسیب های دیگری هم اضافه می کند و اختلالات و انحرفات را تشدید می کنند.
- یادشان میرود که در ساخت آثار پورنوگرافی از انواع تجارب و حقههای سینمایی، خطاهای ادراکی، جلوههای بصری و هیجانهای کاذب به عنوان طعمه جهت کسب درآمد استفاده می شود. در عالم واقع یک زن متعهد که نقش مادری یا همسری دارد حتی خود مرد هم نمی تواند مانند بازیگر فیلم بازی رفتار کند. بازیگران این فیلم ها نیز قربانی تاجران صنعت پورنو هستند که با بازیگر جدید به موزه فراموشی سپرده می شوند و عاقبتی به جز افسردگی و احساس بی ارزشی نخواهند داشت.
- متوجه نمی شوند که در اثر هیجانات کاذب این صحنه های مبتذل انتظارات، خواستهها و توقعات شان فراتر از یک رابطه سالم میرود و وقتی به خواسته خود نمیرسند بهانه گیر، پرخاشگر میشوند و باز برای رفع عطش خود سراغ این آثار می روند و بیشتر در مرداب اعتیاد و ضرر را فرو می روند.
- آنهایی اختلال ذهنی مانند اضطراب یا افسردگی دارند برای آرامش موقت و دفع تشویش های ذهنی به لذتهای آنی مبتذل روی میآورند. این لذتها به تدریج و به شکل خزنده و ناباورانه به عادتی خشک، وسواسی، بیاختیاری، تکرارشونده و بدون لذت تبدیل میشوند. و فرد خود را فردی بدون احساس ارزشمندی، سست اراده با اعتماد به نفس ضعیف مییابد. بهترین شیوه درمان کمک از روان پزشک و روان شناس بالینی به طور حضوری است. با درمان اختلالات و انحرافات، احساس ارزشمندی، اعتماد به نفس و اراده فرد برای ترک اعتیاد تقویت میشود.
- به جای توجه به سخنان متخصصان با تشویق افراد ناآگاه و برخی از کارشناسان بی تجربه برای حل مشکلات جنسی خود سراغ آثار پورنوگرافی می روند. در حالی که مشکلاتی جنسی عوامل اقتصادی، عشق های ناپخته بی فروغ، اختلافات زناشویی، ناآگاهی و بیسوادی مسائل جنسی، جسمی و عضوی، خرافهای، فرهنگی، سلیقهای، برداشت نادرست و خطاهای شناختی، روانی، تربیتی و... دارد و باید با ریشه یابی مشکل جنسی با توجه به اسبابش درمان شود. با توجه به عوامل تأثیر گذار مشکلات میتواند گفت هر زوجی درمان انحصاری خود را دارند و دیدن تصاویر و فیلمهای مبتذل روابط عاطفی زوجین را خدشهدار میکند.
سردخانهها و خانههای سرد
از نظر روانشناختی، دیدن تصاویر و فیلم های مستهجن سبب رفع سردمزاجی و بهبود روابط زناشویی نمی شود. برخی از مشکلات دیدن مطالب پرونوگرافی عبارتند از:
شرطی شدن ذهن: این امر سبب شرطی شدن ذهن میشود و بعد از مدتی عادی میشود. در غیاب این تصاویر و فیلم ها افراد گرفتار سردی می شود و مانع رضایت زناشویی می شود. یعنی شریک جنسی گرفتار زنای ذهنی و ارتباط با غیر همسرخود می شود.
کاهش اعتماد به نفس: تماشای فیلمهای جنسی با توجه به رفتارهای اغراق آمیز بازیگران کم کم باعث میشود زوجین درباره طبیعی بودن عملکرد جنسی خود دچار تردید شوند و خود را بسیار ضعیفتر از آنچه هستند، بپندارند و از روابط زناشویی بیش از گذشته فاصله بگیرند.
جذابیتهای منفی وکاذب:جذابیتهای اغراق آمیز و تصنعی چنین فیلمهایی باعث میشود جذابیتهای همسر، کمرنگ شده و با تشدید بی میلی جنسی همسر، میزان فعالیت جنسی زوجین از مقدار فعلی نیز کمتر شود.
ایجاد تنفر:برخی رفتارهای بازیگران این فیلمها با وجود جذابیتهای بصری، مخالف حرمت و و کرامت انسانی، مشمئز کننده، دردناک و آسیبزا است. همانندسازی با بازیگر سبب بی رغبتی به همسر، سرد مزاجی و تنفر از روابط زناشویی می شود.
ایجاد وابستگی:هرچند در ابتدای امر ( به توصیه افراد ناآگاه) زوجین به قصد بهبود روابط به تماشای چنین فیلمهایی مینشینند اما در ادامه، یکی از زوجین یا هر دو متوجه میشوند که اگر در گذشته وقتی را برای در کنار هم بودن صرف میکردند اکنون همه یا بخشی از آن وقت را برای دیدن انواع و اقسام فیلمهای مستهجن پر میکنند و به این ترتیب، فیلمهایی که قرار بود باعث نزدیکی بیشتر زوجین به یکدیگر شود اکنون عاملی برای فاصله بیشتر آنها از یکدیگر شده است. زندگی خود را با اطلاعات نادرست و انحرافی در زمینه مسائل جنسی به تباهی نکشید.[1]
منبع: صدهزاران دام و دانه است ای خدا، ج2، 139.
کلمات کلیدی: آقا روباهه، پینوکیو، تفنن، اختلالات جنسی، جلوه های بصری، پورنوگرافی، لذت های آنی، خطاهایشناختی
سؤال: چگونه میتوانم با این که متوجه شده ام شوهرم به فیلمها و عکسهای مبتذل رو آورده است صبور باشم، حرمتش را حفظ کنم و درست عمل کنم؟ این سؤال را از دو منظر پیش گیرانه و درمان گرانه بررسی میکنیم:
الف)جنبه پیش گیرانه:
دستور دین این است که هنگام ازدواج به «اخلاق» و «دینداری» و «همتایی و کفویت» خواستگار به عنوان یک برگ برنده برای زندگی موفق و شادکام بنگرید و هر کسی را صرفا به خاطر مال، جمال و مسکن و ماشین و... به عنوان همسری برنگزینید.[1]مسلما فرد دیندار اگر به منحرف شود زمینههای زیادی برای توبه و بازگشت دارد. بنابراین باید در همسرگزینی خود و فرزندان و اطرافیان ملاکهای دینی را در نظر بگیریم. بدانیم که بسیاری از خدمات و فواید دین داری نقدی است و در زندگی دنیا قابل وصول است.
ب) جنبه درمان گرانه:
عقبنشینی استراتژیکی: تصور نکنید کوتاه آمدن و صبوری شما را از مقصد و مقصودتان دور میکند. هنگام پرش با نیزه ورزش کار از مانع خیلی فاصله می گیرد و به عقب میرود. تیرانداز برای این که تیرش با شتاب بیشتری برود و به هدف بنشیند محکم زه را به عقب میکشد. در دل بسیاری از عقبنشینی ها و صبوریها، پیشرفت و موفقیت نهفته است. فردی که هیجانی و عجول و دستپاچه است، با تذکر تند خودش اگرچه موقتا خاطر خود را تسکین می کند ولی مرتکب منکر میشود و آتش فتنه را زیاد میکند و حرمت ها را از بین می برد و فرد را به حالت تدافعی، انکار، توجیه، پرخاشگری و مخفی کاری تظاهر وادار میکند. البته خودخوری و دست روی دست گذاشتن در برابر این گونه منکرات، سب اعتیاد و وسواس خواهد شد، بنابراین خودخوری هم تدبیر مناسبی نیست. در سؤال قبل روش دقیق بیان شد به انجا رجوع کنید.
رفع کاهلی ها و قصورها:بسیاری از آلودگی ها جنسی مردان در فضای مجازی ریشه در سرد مزاجی و بی تفاوتی همسران شان نسبت به نیازهای جنسی شوهر دارند.[2]
ممنوع بودن مقابل به مثل:برخی از خانم ها که خود را ضعیف در برابر عادت بد این مردان می بینند، برای این که شوکی بازدارنده ایجاد کنند، اعلام مقابل به مثل و انتقام می کنند. از نظر اخلاقی حتی برای ایجاد احساس خطر و بازداشتن شوهر خطاکار، این روش شایسته نیست، چون در نظام ارزشی هر کس در گرو اعمال خویش است و باید نسبت به ذره ذره آن پاسخگو باشد و همین فکر سمّی ممکن است به تدریج به کمک وسوسة مستمر شیطان، نفس اماره و قوه سرکش خیال و تحریکات مردان هوس باز رشد کند و همان گونه که در تجارب مشاوره و حقوقی دیده شده سبب انحراف شود.
خانواده درمانی: دقت داشته باشید گاهی اختلالاتی مانند اضطراب ها و افسردگی ها زمینه ساز گرایش به فیلم ها و تصاویر پورنوگرافی است که با درمان آن ها، زمینه بینش افزایی به ماهیت آثار پورنوگرافی و قدرت اراده فرد نیز تقویت می شود. در برخی از مشاورهها زوجینی را میبینیم که سالهای زیادی روابط زناشویی بین آنها سرد و یا محو است و زن و مرد بدون هیج مسؤولیت پذیری کل مشکل را به طرف مقابل نسبت میدهند.به جای جر و بحث و کشاندن مشاجرات و اختلافات به خانوادهها از مشاوران خانواده کمک بگیرید. لازم نیست که به طرف مقابل اعلام کنید که برای این مشکل باید مشاوره بروی. بلکه به طور کلی بگویید برای این که روابط تحکیم شود و از بن بست مشاجرات خارج شویم از مشاوران خانواده کمک بگیریم. دقت کنید. خانوادهها در اغلب موارد جانب دارانه و به دور از انصاف سخن میگویند و باز شدن مسائل سری نزد آنها سبب شکستهشدن حرمتها میشود. در ضمن مشاوره ها به تدریج مسائل مربوط به پورنوگرافی مطرح میشود.
...............
منبع: صدهزاران دام و دانه است ای خدا، ج2، 137.
کلمات کلیدی: عکس های مبتذل، پیش گیرانه، همسرگزینی، درمان گرایانه، بی تفاوتی، خانواده درمانی