سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آنکه بیندیشد از فرجام [بد] دور گردد . [امام علی علیه السلام]
noghteoj
 
توصیه ­های تربیتی و روان شناختی


1- نظارت درونی (خودکنترلی دینی): بالاترین بازدارنده از مشاهده هرزه ­نگاری­ ها و سایت­ های مستهجن، تقویت دینداری و تقوا است. و شارژ مستمر تقوا و غفلت شکنی است. تقوا بازدارنده درونی است که وقتی که دیگران حاضر نیستند نیز خوب عمل می­ کند. بازدارنده ­های بیرونی تا وقتی که آن بازدارنده حضور دارد عمل می­ کند و در خلوت کاری از آن بر نمی­ آید.

2- کشتی خانواده: خانواده مانند کشتی است، رفتار غیراخلاقی یکی از اعضا مانند سوراخ کردن کشتی است، یعنی کسی نمی­ تواند بگوید که من کار خودم را انجام می ­دهم و کاری به دیگری ندارم. وقتی در کشتی خانواده سوراخ ایجاد شود، همه غرق خواهند شد. 

3- اثر تخریبی قوی: ویروس رفتارغیراخلاقی در فضای مجازی، سبب سرایت به همه رفتارهای فرد و همه اعضای خانواده و جامعه در فضای سایبری و واقعی می ­شود.

4- همسرتان را تأیید نکنید: برخی از خانم­ ها با تأیید مستقیم (تصور این که مشاهده آنها سبب تقویت روابط زناشویی و محبت همسر به او می­شود و..) و غیرمستقیم (همراهی کردن، به شوخی گرفتن و..) خود سبب تقویت شوهر برای مشاهده تصاویر و فیلم ­های مستهجن هستند، بنابراین به سهم خود در این کارغیراخلاقی شریک هستند و در واقع کمک به روشن شدن آتشی است که دودش به چشم خودشان می ­رود. 

5- نظارت بیرونی: رایانه خود را در معرض دید قرار دهید و زمینه خلوت را به طور غیرمستقیم بر استفاده از سایت­ های مستهجن ببندید. برای فرزندان از فیلترینگ خانوادگی استفاده کنید.

6- تحلیل سود و زیان: براساس تحقیقات علمی و تجارب مشاوره­ای، مشاهده سایت­ های مستهجن لذت کوتاه مدتی است که انسان را از لذت­ های بلند مدت مانند رضایت زناشویی، طلاق عاطفی، سلامت جنسی فرزندان و همسر و از همه بالاتر رضایت خداوند تبارک و تعالی باز می ­دارد.

7- هم یاری در تقوا و ناهم یاری در گناه: قرآن می‌فرماید در کارهای نیک و خویشتن داری و تقوا همدیگر را یاری کنید و در گناه و تجاوز از حدود الهی مشوق و یاور هم نباشید. با روابط نامشروع سهمی در خطا و انحراف اخلاقی مستمر فردی که با او ارتباط داریم خواهیم داشت. بنابراین بار خود را سنگین نکنیم. از سویی دیگر هم قانون طبیعت و شرع این است که اگر نسبت به ناموس دیگران عفاف نورزیم، زمینه تجاوز به ناموس ما فراهم می آید. امام صادق (سلام الله علیه) فرمود: عِفُّوا عَنْ نِساءِ النّاسِ تَعِفَّ نِساؤُکُمْ؛ نسبت به زنان مردم پاکدامن باشید، تا زنانتان پاکدامن باشند.[1]شاید یکی از علل آن این باشد که برخی از زنانی که ایمان قوی ندارند و ممکن است بخواهند با خیانت به شوهران خود مقابله به مثل کنند و از آنها انتقام بگیرند. از سویی دیگر مرد نیز با تجاوز به ناموس دیگران غیرت و غیرزدایی از بیگانگان از همسر سست می شود و با کمبود عاطفی و جنسی، زمینه ساز انحراف ناموسش می شود.

8- ظرائف روان شناختی و ارشاد دینی: امر به معروف و نهی از منکر در فضای مجازی نیز واجب است، البته با توجه به ظرائف آن وگرنه ممکن است به جای جذب، سبب دفع دیگران شویم. به سهم خود با بیان تجارب مفید و ضررهای دینی، اجتماعی، خانوادگی، اقتصادی و...سایت­های مستهجن نقشی در سلامت جامعه واقعی و مجازی داشته باشیم. 


9- نعمت دین داری: برخی از مردم، افراد دین دار را متحجر و خشک مقدس می­دانند، ولی براساس تجارب مشاوره ه­ای خانواده ­های زیادی که در فضای مجازی آسیب دیده ­اند عامل اصلی را ضعف دین و اخلاق می ­دانند. با مطالعه کتب دینی و اخلاقی، ارتباط با کارشناسان مذهبی برای رفع شبهات و یافتن پاسخ سؤالات، شرکت در مجالس پند و موعظه، زیارت قبور و ائمه، معاشرت با افراد معنوی، اجتناب از خانواده­ ها و دوستان بی­ قید، توجه به نماز اول وقت و...دین داری را در خود و خانواده تقویت کنیم.


10- حل عقلانه مشکلات زناشویی: همسران در اختلاف زناشویی به جای گریز از هم هرچه سریع­ تر باید با هم آشتی کنند، همدیگر را ببخشند و اگر مشکل ریشه دار است از افراد باتجربه فامیل یا مشاوران کمک بگیرند. دوری از هم دیگر مانند دوری گوسفند از گله است که به احتمال زیاد گرفتار گرگ می ­شود، تجارب مشاوره حاکی از این است که استمرار اختلافات و پس زدن همدیگر ممکن است همسران یا یکی از آنها را گرفتار گرگان فضای مجازی کنند.

11- حمایت از افراد سست اراده: اراده افراد گرفتار اعتیاد به امور پورنوگرافی یا وابستگی عاطفی به جنس مخالف سست شده ­است. این افراد مانند کسی هستند که پایشان شکسته است و نمی­ تواند بدون واکر یا ویلچر راه بروند. افراد معتاد چون پای ارادة آنها شکسته است باید مدتی زیر نظر روان­ پزشک و روان­ شناس بالینی باشند تا ارادة آنها به تدریج قوی شود. اگر از متخصصان مذکور کمک نگیرید هر بار توبه می­ کنند و توبه خود را به خاطر اعتیاد و وسواس ­شان در مشاهده مطالب سکس یا ارتباط با جنس مخالف می­ شکنند و این امر سبب افت شدید احساس ارزش مندی و اعتماد به نفس و قدرت اراده و نفرت از خودشان می ­شود. گاهی اضطراب ها و افسردگی ها عامل اصلی گرایش به پورنوگرافی است که باید با کمک گرفتن از متخصص روان درمانگر و روان پزشک اختلالات ذهنی را درمانی کنیم تا اراده آن بیماران هم تقویت شود.

12- جدی گرفتن ارجاع دادن: کارشناسان مذهبی و روان­شناسی که در فضای مجازی فعالیت می­ کنند، باید افراد معتاد به سکس و وابسته به جنس مخالف را به مشاوره ­های حضوری «ارجاع» دهند. البته آنها می­ توانند با سایکواجوکیشن( آموزش مسائل روان­شناختی) سبب تقویت انگیزه آنها برای ترک و رجوع به متخصص و پذیرش درمان و دارو درمانی شوند. پرداختن به روان درمان در فضای مجازی یا تلفنی، به دلیل محدودیت­ های شان کاری غیراصولی و غیرحرفه­­ ای و غیراخلاقی است، چون سبب مزمن شدن مشکل و بالارفتن هزینه­ ها و ناامیدی در درمان می ­شود. از سویی دیگر، دارودرمانی جزء درمان معتادان است که در فضای مجازی این امر به خوبی قابل پیگیری و نظارت نیست.[2] برخی از کاربران که نیاز به رجوع حضوری دارند با التماس غیر منطقی به کارشناس می گویند ما دوست نداریم به شکل حضوری نزد متخصص برویم و شما همین جا به ما کمک کنید این افراد از کارشناس می خواهند که وارد کاری غیرحرفه ای شوند. این کارشان مانند این است که از پزشک قلب بخواهند تلفنی یا اینترنتی بیماری اکو و تست ورزشی بگیرد آنژیو کند و بالن بزند و یا عمل جراحی کند.

13- سایت گرداب: این سایت به عنوان سامانه اطلاع رسانی مرکز بررسی‌های جرایم سازمان یافته نام برده می‌شود. فقط باشروع کار این مرکز در اقدامی بیش از 90 سایت مستهجن فارسی زبان منهدم کرد. ده‌ها نفر نیز در این راستا دستگیر شدند و مورد بازجویی قرار گرفت. وجود مرکز بررسی‌های فقط محدود به برخورد با سایت‌ها مستهجن نبود بلکه اقدامات این مرکز تاثیر گذار کشور به حوزه‌های سیاسی و امنیتی، حوادث پس انتخابات، جنگ نرم، اقدامات منافقین و... نیز تسری پیدا کرد.شبکه‌های انحرافی زیادی چون مضلین»«مرصاد»«دارکوب» متلاشی شدند. 
براساس مستندات به دست آمده و اقرارهای صریح متهمان این پرونده، این شبکه‌ها قصد داشته‌اند تا از طریق تولید و تدوین فیلم‌های سوزاندن قرآن مجید، متون و عکس‌ها و فیلم‌های حاوی اهانت به ساحت پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) و ائمة اطهار (علیهم‌السلام) و شخصیت‌های مذهبی و انقلابی، زمینه فروپاشی مقدسات و اخلاق عمومی را فراهم آورند. هم‌چنین اینان با هدف قراردادن کیان مقدس خانواده و فرهنگ حیا و عفت ایرانی، اقدام به ترویج افکار و عقاید ضداخلاقی نظیر هم‌جنس‌بازی، زنای با محارم و موارد دیگر که قابلیت طرح در افکار عمومی را ندارد، می‌نموده‌اند. خرید و فروش کودکان به منظور بهره‌برداری جنسی از دیگر اقدامات این شبکه‌های ضدانسانی بوده است. بر اساس اسناد موجود، این افراد در چارچوب طرح‌هایی از پیش‌برنامه‌ریزی شده و به منظور تحقق ناتوی فرهنگی، قصد از بین بردن اعتقادات و باورهای مخاطبان و تحریک آنان برای ارتکاب اعمال قبیح و نامشروع در مهم ترین رکن نظام اجتماعی یعنی خانواده را داشتند. 
گردانندگان این سایت‌های مستهجن و پورنوگرافی که بعضاً در خارج از کشور اقامت داشته‌اند، از طریق نصب دوربین‌هایی در حریم‌های خصوصی بعضی خانواده‌ها و یا برخی اماکن عمومی و یا از طریق ربودن یا اغفال دختران و زنان و تجاوز به عنف، مبادرت به ضبط تصاویر آنها و توزیع گسترده در شبکه اینترنت می‌نمودند. به استناد اعترافات تعدادی از افراد دستگیر شده، به ازای ارتکاب هر فقره از جرایم مذکور، حمایت‌های مالی قابل توجهی از سوی مدیران اصلی این شبکه‌ها در خارج از کشور در اختیار عوامل آنها در داخل قرار می‌گرفته است.

 

کتاب صدهزاران دام و دانه است ای خدا


نوشته شده توسط سیده خدیجه سعادتمند 95/6/2:: 1:3 صبح     |     () نظر